Skip to main content

Winkelwagen

In 2016 stond Perfect Light in zakenmagazine Nijmegen Business met een interview over hun specialisme. Hieronder kun je het artikel nog eens teruglezen.

Perfect Light verzorgt licht, geluid en podiumconstructies: ‘Succesvol door samenwerking’

Een kleine klant krijgt bij Perfect Light net zoveel aandacht als een groot project. Naast het vakwerk en de kwaliteitsapparatuur is dat dé succesfactor van het audiovisuele bedrijf. Bescheidenheid siert eigenaar Patrick Rikken, maar zijn enthousiasme en passie voor het vak werken tegelijkertijd aanstekelijk.

Het begon voor Patrick Rikken allemaal als een hobby, vertelt hij. “Toen ik zestien jaar was, draaide ik als dj op feestjes. Op een gegeven moment kwam daar verlichting voor bandjes bij. Dit breidde zich steeds meer uit, tot ik apparatuur ging verhuren.” Het bleek een goede zet, want vele jaren later is zijn Perfect Light uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met een grote klantenkring.

Passende oplossing

Perfect Light is een specialist in verhuur en verkoop van licht en geluidsapparatuur. Ook voor de volledige opbouw van een podium met licht, LED-schermen en geluid kan men bij het bedrijf terecht.

Patrick vertelt: “Dat doen we voor festivals, beurzen, bedrijfsfeesten, evenementen en nog veel meer. We zijn ook heel actief in de congreswereld, met diverse grote congressen. Voor iedere wens is er een passende oplossing, we zorgen er altijd voor dat mensen het juiste product krijgen voor het juiste budget.” Perfect Light biedt alle A-merken apparatuur en verzorgt ook onderhoud en reparatie.

Service

Vanaf het eerste contact is het duidelijk: met service maakt Perfect Light het verschil. “We gaan om tafel met de klant en bespreken de wensen. Vervolgens vertalen we die naar bijvoorbeeld 3D-opstellingen, een tekening of een lichtontwerp. Zo heeft de klant meteen een beeld van wat er gaat gebeuren. Alles moet kloppen, zowel visueel als op het gebied van veiligheid. We hebben een certificaat voor ISO-normen. En we zijn 24 uur per dag bereikbaar. Als er iets kapot gaat, wordt het gegarandeerd omgewisseld of gerepareerd.”

Binnen- en buitenland

Patrick en zijn vaste team van vier medewerkers hebben al veel mooie projecten mogen verzorgen. Een goed voorbeeld in de regio is de Vierdaagse. Patrick: “We plaatsen al jaren licht, geluid en podiumconstructies op diverse pleinen tijdens de Vierdaagsefeesten. We werken hierbij altijd met vaste, ervaren freelancers.” Zelfs het buitenland is niet te ver voor Perfect Light. “We hebben bijvoorbeeld een jaarlijks evenement in Oostenrijk verzorgd met licht- en geluidsapparatuur, maar ook grote evenementen in Hannover, Brussel en Keulen. Het kan ons niet gek genoeg!”

Betrokkenheid

Waarom kiezen klanten voor Perfect Light? Dat ligt aan de betrokkenheid van het team. “Iedereen weet wat hij moet doen. De jongens hebben allemaal dezelfde houding: schouders eronder. We zijn goed op elkaar ingespeeld, daardoor is er altijd een ontspannen werksfeer. Klanten zullen niet meemaken dat er stress is bij ons.” Bij grote projecten laat Patrick altijd zijn gezicht zien tijdens het evenement. “Dat wordt gewaardeerd, dat je komt kijken hoe het gaat. Jouw aanspreekpersoon vooraf is bovendien ook het aanspreekpunt tijdens het evenement.”

LED-verlichting

De wereld van geluid en licht verandert snel, dus als bedrijf moet je daarin bijblijven. Perfect Light wil voorop lopen als het gaat om nieuwe technieken. “Zo investeren we veel in LED-verlichting en nieuwe apparatuur, soms ook samen met collega-bedrijven. We werken graag samen. Verder willen we blijven doen wat we doen en de persoonlijkheid erin houden. Dit zijn voor ons de belangrijkste speerpunten.”

Perfect Light
Windmolenweg 4
6515 AR Nijmegen (Oosterhout)
(0031) 24 – 82 00 999
info@perfectlight.nl | www.perfectlight.nl

Bron: Nijmegen Business editie 4 -2016 | www.nijmegen.business
Bekijk het artikel met ISSUU

Vragen?
Windmolenweg 4
6515 AR Nijmegen (Oosterhout)

024 - 82 00 999
info@perfectlight.nl